Jedlá soda je mnohem více než jen produkt na pečení
Možná využíváte sodu při vaření, možná vám pomáhá při čištění odpadů, ale tato surovina má daleko více využití. Dokonce tolik, že to vydá na celou knihu. Dnes se podíváme na prospěšnost sody pro zdraví.
Autorem knihy Jedlá soda – unikátní přírodní léčba (Jota, 2017) je dr. Mark Sircus. Uznávaný odborník na akupunkturu, orientální medicínu a vlastní formu medicíny – přírodní alopatickou medicínu se ve své publikaci zabývá nejen historií jedlé sody, ale představuje ji jako levnou a dostupnou látku, která může pomoci při širokém spektru zdravotních potíží.
Soda bicarbona se dokonce využívá jako onkologická tajná zbraň. Slouží k tomu, aby toxicita chemoterapeutických látek a záření pacientům neublížila a nezničila jejich ledviny.
Právě bikarbonátový iont je onou skvěle nápomocnou ingrediencí. Na rozdíl od sodíku je jeho přínos obrovský.
K čemu využít jedlou sodu?
Byla ověřena prospěšnost sody v boji proti některým bakteriím a plísním, navíc funguje jako dezinfekční prostředek. Podle dr. Sirca vědci zjistili, že v koncentracích 5 a více % likviduje s účinností 99,99 virové titry na kontaktních plochách potravin během 1 minuty.
Ať už ve formě konzumace nebo koupele, jedlá soda také pomáhá se změnou tělesného pH k zásaditému prostředí.
Dr. Sircus také zmiňuje prospěšnost sody v souvislosti s aspartamem. Jedná se bohužel o stále ještě velmi často používanou látku, přestože prokazatelně lidskému organismu velmi škodí. Pokud chceme organismus ochránit, je řešením právě jedlá soda, která ochrání před neurologickým poškozením.
Soda bicarbona může také pomoci v podobě pasty při kožních problémech jako jsou vyrážky a podráždění.
Zdravotní prospěšnost sody
Jedlá soda může napomoci od pálení žáhy, zmírňuje horečku, mírní svědění, včelí/vosí bodnutí, mírní křeče v nohách, slouží jako kloktadlo při nachlazení a bolestech v krku, bělí zuby i zubní náhrady, osvěžuje dech, slouží jako peeling na obličej.
Regulací pH lze napomoci regulovat játrům a slinivce krevní cukr, mírní se riziko vzniku cukrovky a rakoviny, ale také dalších degenerativních chorob v souvislosti s velkým překyselením organismu jako je artritida, osteoporóza, ledvinové a žlučníkové kameny nebo zubní kazy. Jedlá soda velmi zpomaluje chronické choroby ledvin, vědci zkoumají i vliv na cukrovku.
„Příčinou „vysoké hladiny žaludeční kyseliny” nebo vředů je skutečně Helicobar pylori, kyselině odolné bakterie, které jsou usmrcovány v přítomnosti sody bikarbony.”
Parhatsathid Nabadalung
Malé pytlíčky s bílým práškem jsou malým nedoceněným zázrakem. Pokud vás zajímají podrobnosti k výzkumům s jedlou sodou, kniha Jedlá soda – unikátní přírodní léčba je určitě výborným zdrojem informací.
Napsat komentář