Říká se, že snídat se má důkladně. Ať už jste na tom se snídaní jakkoliv, faktem je, že se jedná o začátek dne a ten by měl být hezký a pořádný.

snidane-s-laskou-ukazka2

Abyste dobře zahájili nový den, stojí zato se na něj řádně posilnit. Takové ráno vyžaduje něco, co bude lahodit oku, chuťovým pohárkům a co pokud možno dodá dostatek energie. Řešením, jak se „přinutit” ke snídání, může být zkoušení nových a zajímavých chutí a variant, které byste jinak asi neochutnali. Přesně tak můžete využít kuchařku Davida Beze Snídaně s láskou (Slovart, 2016). Jejím autorem je Ital, který sice pracuje jako výtvarný ředitel, věnuje se designu, ale především miluje jídlo. Tento bloger je milovníkem salátů, které připravuje i ke snídani. Výsledkem je kniha Snídaně s láskou.

Složení snídaně

Co všechno může být součástí takové chutné snídaně? David Bez sází na ovoce a zeleninu, cereálie, obiloviny a semínka, bílkoviny, posypky a dresink. Následně vznikají kombinace jako olivy, avokádo, quinoa, koriandr a konopné semínko nebo cuketa, dýně, jáhly a čočka. Ve sladké podobě jsou to pak například maliny, meruňky, kaše z quinoy a kešú ořechy.

snidane-s-laskou-ukazka

Když se chcete přimět ke snídani, měla by být „koukavá”. A právě tenhle aspekt je důvodem, proč Davidovy recepty vybízejí k vyzkoušení. Výsledek vám pak dává další důvod: snídaně jsou velmi chutné.

Pokud vyznáváte nějaký jídelní směr jako vitariánství nebo veganství, i na takovéto strávníky autor myslel. Každý recept je označen, pro koho se hodí, případně, jak recept, třeba pro vegany, upravit.

Pokud se s Davidem Bezem vydáte za společnými snídaněmi, bude pro vás každé ráno zajímavým zážitkem, na který se budete se zvědavostí těšit. Protože kuchařka má skvělý obsah, vyhledáte si heslo „pro vegetariány”, „ovesné vločky” nebo „pomeranč” a hned se můžete vydat za snídaňovým dobrodružstvím.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: