Každý snídá něco jiného. Ovšem ovesné vločky jsou stálicí. Jde o to, jak zajímavě si tohle tradiční jídlo přichystáte. Lucia Švorcová připravila recept na voňavé ovesné vločky s banánem a kokosem.

Lahodné ovesné vločky s banánem a strouhaným kokosem

Co potřebujete:
Na 1 porci
250 ml mléka (dle toho, jak hustou kaši máte rádi)
špetka soli
1 lžíce strouhaného kokosu
120 g ovesných vloček
1 oloupaný banán
med dle chuti

Na ozdobení
maliny
½ banánu
kokosové lupínky
dýňová semínka
nasekané pistácie

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, strouhaný kokos, ovesné vločky a dobře promícháme. Za občasného míchaní přivedeme k varu, odstavíme a poté přikryjeme pokličkou. Necháme zakryté, dokud vločky nezměknou. Po 10–15 minutách přimícháme vidličkou rozmačkaný banán a dochutíme medem. Ovesnou kaši servírujeme v misce, ozdobenou malinami, banánem, lupínky kokosu, dýňovými semínky, nasekanými pistáciemi nebo jinými oříšky.

Můžete se podívat i na další tipy na Instagramu autorky.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: