Grilovací sezóna je v běhu: Grilovaný vysoký roštěnec s kukuřičným klasem
Už jste vyzkoušeli steak z vysokého roštěnce? Pokud ne, máme pro vás recept. Vychutnejte si chutné maso s grilovanou kukuřicí a šťavnatou majonézou s nezvyklou ingrediencí.
Tenhle skvostný druh masa je doslova „promramorovaný“ tukem, který masu dodává vůni a delikátní chuť. Protože tak skvěle chutná, stačí přidat pouze pepř a sůl. Co si ale maso zaslouží, je příloha. Navrhujeme využít grilovanou kukuřici a pokrm doplnit o neobvyklou majonézu promíchanou s najemno nasekaným kysaným zelím a dochucenou solí, pepřem a cukrem.
Počet porcí: 4 porce, doba přípravy: 60 minut, náročnost: **
Ingredience:
800 g vysokého roštěnce, 4 ks vařených kukuřičných klasů, 100 g majonézy, 50 g kysaného zelí, sůl, pepř, cukr krupice
Postup:
Roštěnec nakrájíme na 4 stejné plátky a dobře je osolíme a opepříme. Necháme je 20 minut odležet.
Mezitím si nasekáme vymačkané kysané zelí úplně nadrobno, můžeme použít i mixér. Smícháme s majonézou a dochutíme cukrem, solí a pepřem.
Maso opékáme z každé strany cca 2 minuty a poté ho zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout stranou.
Vařenou kukuřici grilujeme za všech stran. Po grilování osolíme.
Zdroj: Akademie kvality
Napsat komentář