Blíží se doba velkých oslav a rodinných setkání, a to je skvělá příležitost, proč si pořídit kuchařku Michaely Rau Recept na oslavu, kterou letos vydal CPress. Dostala podtitul Důvod k pečení se vždycky najde.

michaela rau recept na oslavu

Recept na oslavu obsahuje dostatek inspirace pro milovníky různých druhů jídel, slaných i sladkých. A co vše si pro čtenáře a hostitele Michaela Rau připravila? Kuchařka je rozdělena do 11 kapitol: Recepty pro děti, Sladké dezerty – teorie těsta, Sladké dezerty – recepty, Rychlé pohoštění, Slané pohoštění, Maso, Marinády, Pečivo, Pečivo – pomazánky a dipy, Saláty, Nápoje a drinky.

V kuchařce najdete spoustu kulinárních hitovek, jako jsou trdelníčky, tiramisu, věnečky, z rychlého pohoštění třeba tortilly, bruschetta, utopenci či pikantní topinky. Najdete tu i masové recepty, například domácí kebab či kuřecí špízy. Na přikusování k tomu můžete upéct ciabattu, focacciu či pagáče. K pečivu si ale můžete vychutnat třeba pomazánku z medvědího česneku, guacamole či sýrový dip. Ani milovníci salátů nepřijdou zkrátka. Přichystat pro ně můžete celerový salát, salát coleslaw, ale i například řepu s rukolou.

Pokud přijde očekávaná či neočekávaná návštěva rozhodně si vyberete z bohatého a pestrého seznamu receptů a zaručeně najdete náročnější i rychlé tipy, hotové během pár minut. 

Kuchařka je také plná doprovodných fotografií k řadě receptů. Jejich autorkou je sama Michaela Rau. U receptů najdete také sloupeček tipů s informacemi k obměnám a k tomu, jak příslušný recept ještě lépe vyladit k vaší spokojenosti. A právě tyto tipy jsou velkým bonusem samotné kuchařky Recept na oslavu.

Ukazka-z-kucharky-Michaely-Rau-Recept-na-oslavu

Michaela Rau je autorkou blogu Dobrou chuť a specializuje se hlavně na pečení z kvásku. Kdo už viděl její předchozí kuchařku Terapie těstem (CPress, 2022), tak ví, že ho autorka dovede k úspěšnému upečení dobroty. A stejně je to i s kuchařkou Recept na oslavu. Tam, kde hrozí, že by se těsto nemuselo povést, má pro něj Michaela Rau srozumitelnou teoretickou průpravu, díky které se jídlo povede.

Nakladatel: CPress, 2024, 239 str.

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: