Před každým, kdo se rozhodně zblízka fotografovat divokou přírodu, se sluší smeknout. A víte-li navíc, co je za fotografií skryto za příběh, nezbývá než nad nimi žasnout. Knihu fotografií a dech beroucích zážitků fotografa Petra Slavíka nyní přináší nakladatelství Jota.

blizka-setkaniFotograf Petr Slavík s láskou vybral nejlepší snímky celého světa, takže čtenáři mají šanci vyrazit s knihou Blízká setkání na dobrodružnou cestu kolem světa, aniž by opustili vyhřáté křeslo a horkou kávu.

Každá kapitola bere čtenáře na jiné místo, nejprve jednoduše představí daný kout světa, a pak už následuje Slavíkovo vyprávění o fotografování v těch končinách. Každá kapitola končí sadou fotografií, o nichž Slavík vypráví.

blizka-setkani-ukazka-knihyJak Petr Slavík říká, fotografem se stal vlastně náhodou. Stejně tak by mohl tvrdit, že se podobnou náhodou stal autorem knihy. Ani jednu náhodu mu ale úplně neuvěříte. Slavíkovy fotografie jsou nádherné a jeho vyprávění tak poutavé, že vám bude připadat, jako byste byli ve světě s ním.

Knížka Blízká setkání se může stát dokonalým dárkem pro všechny amatérské fotografy i milovníky dech beroucí krásy divoké přírody. Publikace má jedinou chybu. Díky formátu, který byl zvolen, utrpěla celá řada snímků újmu, protože jsou v polovině (nebo na jiném místě) rozděleny hřbetem knihy. Užasle tak sledujete například fotografie z ohnivé Patagonie, ale bohužel jsou téměř všechny snímky násilně přepůlené.

blizka-setkani-ukazkaI přes tento nedostatek je však kniha Blízká setkání krásnou výpravou do světa s mužem, který se kvůli nejlepšímu obrázku spřátelil i s největší šelmou světa – medvědem grizzlym, a nad jehož snímky se vám zatají dech.

BLÍZKÁ SETKÁNÍ, Petr Slavík
Vydalo nakladatelství Jota, v roce 2015
www.jota.cz

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: