Těšíte se na dovolenou? Nechte se vtáhnout do italského prostředí prostřednictvím autobiografické knihy Láska ve špičce italské boty. Kniha se už mezitím stihla stát bestsellerem a dočkala se dotisku. Dramatický příběh o hledání životního štěstí se odehrává na pobřeží Kalábrie, kde se ukrývají panenské pláže s bílým pískem a křišťálovým mořem. Chutě a vůně Itálie čtenářkám zprostředkují také recepty na italské gastronomické speciality. Knihu vydalo koncem května Nakladatelství KAZDA a my pro vás máme ukázku z knihy.

Hlavní hrdinkou autobiografického příběhu o hledání lásky je úspěšná rozhlasová moderátorka Blanka, které je třiapadesát, má za sebou dva rozvody a ani ve třetím manželství není šťastná. Jednoho dne v sobě najde sílu k životní změně, požádá o rozvod a odjede sama na dovolenou do Kalábrie, kde v kostelíku v Tropea vysloví přání, které se začne naplňovat.

„Ital se narodil nejspíš proto, aby se ženy cítily opravdu ženami. Jen Ital vám každý den bude říkat, jak jste krásná, okouzlující a dokonalá,“ říká autorka – rozhlasová moderátorka Blanka Malá. „Můžeš si to plánovat, život ti to během chvilky promění tak, že se nestačíš divit,“ dodává ústy hlavní hrdinky knihy.

Blanka Malá (* 1965) je matka tří dětí a babička dvou vnuček, jedné člověčí a jedné psí. Vodnářka, která svůj profesní život zasvětila moderování v Českém rozhlase a v soukromých rádiích. Žije střídavě v Hradci Králové a na jihu Itálie. Nemá ráda blátivou zimu, dršťkovou polévku a povrchní lidi. Miluje slunce, moře, bonbony Mon Chéri a Itálii ve všech jejích podobách.

Nahlédněte do knihy Láska ve špičce italské boty v následující ukázce:

Knihu vydalo Nakladatelství KAZDA, ilustrace: Kristýna Franková, 256 str., pevná vazba, cena 398 Kč, cena se slevou na e-shopu nakladatele 318 Kč, www.knihykazda.cz

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: