Klíč k vnitřní sebejistotě vám poskytne titul komunikační koučky Karin Kuschnik. 50 vět, které vám usnadní život můžete kdykoliv použít v soukromé i pracovní komunikaci a vyhnout se tak zbytečně vyhroceným dramatickým situacím. Titul vydalo Nakladatelství KAZDA a my pro vás máme ukázku z knihy.

50 vet ktere vam usnadni zivot

S čím vám kniha může pomoci? Ušetří čas, který byste jinak promarnili řešením následků nedorozumění, zabedněnosti či dlouhých monologů. Nejde o žádné složité nástroje, ale o jednoduché věty, které si snadno zapamatujete. Každá z nich vyzývá k větší upřímnosti, srozumitelnosti, rozhodnosti a autenticitě. Budete-li aktivně používat aspoň pět z padesáti vytipovaných vět, váš život bude zanedlouho vypadat úplně jinak.

Kořeny mnoha problémů spočívají v tom, že si lidé v rámci komunikace nedovedou vymezit hranice, případně se neumí jasně vyjádřit. Obyčejný rozhovor se pak může rychle zvrtnout. Stačí, aby si někdo něco špatně vyložil a z prosté věty se najednou stane domněnka, obvinění či narážka. A i když se vám později honí hlavou řada úderných odpovědí, které jste mohli použít, přímo v akci zůstáváte mnohdy beze slov. Nemusí to tak být.

Komunikační koučka Karin Kuschik vytvořila zkratky v podobě jednoduchých a snadno zapamatovatelných formulací, které vám s komunikací mohou pomoci. Autorka v každé z 50 kapitol pomocí názorných příkladů a skutečných příběhů vysvětluje, jak daná věta vznikla, v jaké situaci měla cenu zlata, komu a jak usnadnila život.

„Věty z této knihy můžete použít při rozhovoru a předejít tak hádce, nebo si je říci i sami pro sebe – jako vnitřní vzkaz. Některé totiž fungují nejlépe při samomluvě, protože nám připomínají to, o co nám skutečně jde,“ říká autorka knihy – koučka Karin Kuschik.

Kdo je Karin Kuschik? Vystudovaná novinářka působila jako rozhlasová moderátorka, účastnila se filmové akademie, podstoupila mediální trénink, pracovala před kamerou i za ní a od roku 2000 radí špičkovým manažerům a celebritám jako business koučka. V knize 50 vět, které vám usnadní život poprvé sdílí své expertizy se širokým publikem. V současnosti působí jako konferenciérka, autorka písní a řečnice. Pracuje po celé Evropě a žije v Berlíně.

Přečtěte si ukázku z knihy:

K265_ukazka_50_vet

Vydalo: Nakladatelství KAZDA, 2024, originál: 50 Sätze, die das Leben leichter machen: Ein Kompass für mehr innere Souveränität, překlad: Martin Richter, 320 str., 398 Kč, Cena s 20% slevou v e-shopu nakladatele: 318 Kč

 

 

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: