Lia chce poznat svého otce a zatím poznává spíše jeho nevlastního syna Rapha. Julii Caplinové vyšlo další nádherné letní čtení Vila v Itálii, které je už 11. titulem ze série Romantické útěky.

julie caplinova vila v italii

Lia touží po setkání se svým otcem. Celý život netušila, že má slavného otce. Shodou okolností si nechala provést test DNA, který zjistí, že je 50% Italka a po promluvě s matkou zjišťuje, že táta není jejím biologickým otcem. Tím je světoznámý italský herec. Vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Lia je úspěšná textilní výtvarnice, ale její návrhy na luxusní italskou restauraci v Londýně jsou odmítnuty. Napadne ji hledat inspiraci přímo v Itálii. V Itálii se pokusí navštívit otce, ale nedostane se k němu.

Mladý Angličan Leo jí nabídne odvoz do města a skamarádí se. A pak je tu Raph, který pracuje jako manažer jejího otce a chce ho za každou cenu chránit. Leo je kupodivu Raphův bratr. Nebýt staré fotografie, která dokáže, že Lia je opravdu dcerou italského herce Ernesta, k otci by se vůbec nedostala.

Raphael je, i přes svůj nepřístupný výraz, naprosto neodolatelný. Rozhodne se ji doprovázet na každém kroku, a to samozřejmě hlavně proto, aby se přesvědčil, že Ernestovi neublíží. Jak dopadne jejich vztah? Pomůže mu krásné prostředí, výborné jídlo a žhavé slunce? Získá Lia svou zakázku?

Vila v Itálii je plná úžasného prostředí a také romantického příběhu, takže to, jak dopadne, je víceméně jasné. Ale ta cesta k posledním stránkám je nádherná. I když se vám to v reálu možná příliš nehodí, máte možnost v rámci stránek knihy poznávat typickou Itálii včetně všech jejích pestrých stránek.

Julie Caplinová píše knihy plné typické atmosféry zemí, ve kterých se její příběhy odehrávají. Všechny mají speciální kouzlo a všude se cítíte jako doma plni té speciální energie příslušného regionu. A to je i případ Vily v Itálii. Krásy Positana, domácí jídlo včetně těstovin, nápojů a samozřejmě i zmrzliny. Zjistíte třeba, že zeppole jsou koblížky, které nutně potřebujete ochutnat. Začne se vám zdát o citronových hájích a nápoji zvaném limoncello a hlavně o spoustě slunce. Nádherná letní pohoda.

Nakladatel: Cosmopolis, 2024, originální název: A Villa with a View, 2024, 336 stran

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: