Podzim je krásné období plné barev, ale také mlh, deště a zimy. Připravili jsme pro vás souhrn, který by se v tomto období mohl hodit.

Zelenina je plná vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Na Stylu života jsme psali už o těchto potravinách:
mrkev,
fazolky,
kapusta, i kadeřávek
dýně,
zelí,
křen,
červená řepa,

samozřejmě nesmíme zapomenout ani na klasiku: cibule a česnek.

Ani ovoce nepřichází na podzim zkrátka:
jablka, ze kterých si můžete vyrobit i jablečný ocet,
hrušky.

Spoustu cenných látek dodají také vlašské ořechy.

Je ideální se ze zásob ovoce a zeleninu něco usušit na zobání pro případ, že člověka přepadnou chutě.

V době chřipek a nachlazení může tělu prospět i rakytník.

A co nepříjemné počasí? Můžete si vytvořit pohodu a posílit organismus. Zdraví prospívá kvašená zelenina. Tělo vám prohřeje pohanka. Přinesli jsme i odpověď na otázku, které další potraviny prohřejí organismus. A na příjemné posezení a posílení organismu si můžete připravit šípkový čaj.