Fermentování je možností, jak prospět trávení. S knihou Holly Davisové, která dostala prostý název Fermentace se můžete dozvědět nejen proč, ale získat také spoustu zajímavých tipů a receptů. Vyhrajte jeden ze tří výtisků.

S knihou Fermentace, která má podtitul Kvašené potraviny pro zdravý život, jsme vás už seznámili.

Holly Davisová je milovnicí fermentování od dospívání a výuce této úpravy potravin se věnuje již přes 40 let. Její kniha není pouze zdrojem receptů a inspirace, najdete v ní i řadu zajímavých a užitečných faktů.

Soutěž končí 26. ledna 2022.

Ceny do soutěže věnoval nakladatelský dům Grada.

ANOTACE

Co má společného váš oblíbený farmářský sýr s kváskovým chlebem s křupavou kůrčičkou, sklenkou perlivého domácího zázvorového piva nebo miskou marinovaných oliv? Odpověď zní, že jde ve všech případech o produkty fermentace – procesu, jímž se s pomocí „hodných“ bakterií uchovávají potraviny a proměňují se v jedinečně lahodné pokrmy a nápoje, které pozoruhodným způsobem prospívají našemu zdraví.

Díky rostoucímu povědomí o tom, jak zásadně jídla bohatá na probiotika působí na naši fyzickou a duševní pohodu, dnes prastaré umění fermentace prochází obrodou. Když vezmete v úvahu ještě potěšení z domácí výroby fermentovaných potravin a její jednoduchost a hospodárnost, není divu, že si mačkáním, nakládáním a lahvováním prošlapáváme cestu ke zdravějšímu zažívání a hlubšímu vztahu k vlastní výživě.

Vydává Grada, 272 str., 490 Kč.

Soutěžní formulář.

Sledujte náš Facebook a nenechte si ujít naše články. Podělte se o ně s přáteli.

Odesláním formuláře soutěže souhlasíte s Všeobecnými podmínkami. Podívejte se, jak nakládáme s osobními údaji.

Soutěž již skončila.

Správná odpověď: přes 40 let

Výherci: Jaroslava Deršáková, Antonín Hradílek, Klára Zakopalová

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: