Prázdninová soutěž o 2 x 2 tituly (Léčivá vína a likéry pro každého, Uzení)
Pro dva výherce prázdninové soutěže máme tentokrát balíček dvou skvělých titulů, které se hodí obzvláště v létě. Vyhrajte jeden s balíčků s tituly Léčivá vína a likéry pro každého a Uzení, oba z produkce nakladatelského domu Grada.
Sezóna ovoce je v plném proudu. Z prvního z výherních titulů můžete čerpat informace na přípravu různých vín a likérů, které prospějí vašemu zdraví a pomohou vám zachovat si duševní pohodu po celý rok. Věděli jste, že udit je možné nejen maso, ale i zelenina, ovoce a třeba i mořské plody. S tím vám zase pomůže druhý velmi zdařilý titul s názvem Uzení. Dlouho rozebraný titul vychází jako dotisk.
Soutěž končí 27. července 2022
Ceny do soutěže věnoval nakladatelský dům Grada.
ANOTACE
Simona Procházková: Léčivá vína a likéry pro každého
Seznamte se s léčivými účinky a praktickým využitím běžných bylin, ovoce a zeleniny z vaší zahrádky, divokých plodů z luk a lesů i koření, které naleznete v každé kuchyni. Naučte se s jejich pomocí v pohodlí domova namíchat účinné přírodní medikamenty, které prospějí vašemu zdraví a pomohou vám zachovat si duševní pohodu po celý rok.
Máte před sebou knihu více než 250 receptů na výrobu léčivých vín a likérů, nápojů, které pomohou zklidnit vaši mysl a posílit tělo.
Na úvod se dozvíte, jaká jsou základní pravidla a principy jejich přípravy v domácím prostředí, přečtete si o vlastnostech jednotlivých surovin a pak už vám nebude nic bránit v tom, abyste si přípravu lahodných elixírů sami vyzkoušeli.
Je libo víno na navození příjemných snů či likér pro příjemné rozjímání? Nebo nejprve sáhnete po receptu na antibiotické víno, vitaminový likér či likér na celkovou detoxikaci organismu?
Vydává Grada, 184 str., 399 Kč.
Jeremy Schmid: Uzení
Jak naložit a připravit maso, mořské plody, zeleninu, ovoce a další lahůdky
Uzení je starobylá metoda zpracování potravin, prodložení jejich trvanlivosti a zlepšení chuti. Šéfkuchař Jeremy Schmid vám krok za krokem vysvětlí nejen jak si udělat vlastní udírnu, ale i jak správně připravit, ochutit a vyudit různé druhy masa a dalších potravin, aby byl výsledek co nejlepší. Každou kapitolu doplňují recepty, ve kterých zazáří potraviny, které jsme si sami vyudili. Udit můžete nejen maso, ale také sýry, ořechy, vejce a samozřejmě i zeleninu a ovoce a sůl.
Vydává Grada, 160 str., 349 Kč
Sledujte náš Facebook a nenechte si ujít naše články. Podělte se o ně s přáteli.
Odesláním formuláře soutěže souhlasíte s Všeobecnými podmínkami. Podívejte se, jak nakládáme s osobními údaji.
Soutěž již skončila.
Správná odpověď: přes 250
Výherci: Petra Radoušová, Roman Kozojed