Houbařská sezóna se sice chýlí ke konci, ale ještě než začne mrznout možná stihnete připravit tuhle dobrůtku. Z houbových jídel nejspíš točíte dokola stále ty samé pokrmy, my pro vás máme trochu změny. Vyzkoušejte grilované hřiby s hořčičným dresinkem.

Foto: Akademie kvality

Recept není nijak složitý, stačí zlehka orestovat houby na pánvi, přidat česnek a rozmarýn a dochutit solí a pepřem. Na závěr je ještě promícháme s naprosto dokonalým hořčičným dresinkem. Když využíváte kvalitní suroviny, nepotřebujete jich velké množství, abyste si pochutnali. Při hledání hub vsaďte na jistotu a dávejte pozor na ty jedovaté.

Grilované hřiby s hořčičným dresinkem

Počet porcí: 4 porce, doba přípravy: 40 minut, náročnost: *

Ingredience:

400 g hub, 2 lžíce hořčice plnotučné, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce medu, 1 stroužek česneku, 200 g polníčku, sůl, pepř, olivový olej, máslo

Postup:

  1. Houby dobře očistíme, nejlépe nožem nebo vlhkým hadrem. Houby nenamáčíme, aby do sebe nenasákly zbytečně moc vody.
  2. U všech hub uřízneme nohu a podélně ji rozpůlíme. Kloboučky můžeme podle velikosti taky zmenšit.
  3. Houby dáme na rozpálenou pánev a pečeme z obou stran, dokud nejsou měkké. Přihodíme kousek másla a přidáme plátky česneku a nadrobno nakrájený rozmarýn. Ke konci osolíme a opepříme.
  4. Mezitím si smícháme majonézu, hořčici a olej. Podle chuti jí osolíme a opepříme.
  5. Upečené houby dáme na talíř a přelijeme hořčičnou omáčkou.
  6. Dozdobíme polníčkem ochuceným olejem, solí a pepřem.

Zdroj: Akademie kvality

Líbilo se? Dejte o článku vědět ostatním: