Grilujete? Dejte si Kuřecí špízy na medu a pivě
Grilování je oblíbenou letní činností. Posezení venku při dobrém jídle je oblíbenou činností řady z nás. Až budete příště grilovat, připravili jsme si pro vás recept na kuřecí špízy plné chutí a vůní.
Kuřecí kousky jsou marinovány v úžasné kombinaci česneku, hořčice, pálivé papriky a piva. Další ingrediencí je med. Můžete zvolit ten váš oblíbený, nebo sáhnout třeba po Propolisu v medu od rodinné firmy pleva, který výjimečný svou chutí, ale i příměsí jedinečného propolisu neboli hmoty z pryskyřice, kterou ještě zpracovávají včely. Vloni tento výrobek získal prestižní ocenění Regionální potravina v Královéhradeckém kraji.
Ingredience: 4 ks kuřecích prsou, 3 stroužky česneku, 100 ml piva, 5 lžic propolisu v medu, 2 lžičky pálivé papriky, 2 lžičky kremžské hořčice, 1 lžíce oleje, čerstvá petržel
Postup: Česnek nakrájíme nadrobno a smícháme se všemi ingrediencemi kromě petrželky. Poté promícháme směs s proužky kuřecího masa a necháme aspoň 2 hodiny marinovat. Kousky masa napíchneme těsně vedle sebe a položíme na gril. Nebo je vložíme do trouby na plech s pečicím papírem. V předehřáté troubě špízy pečeme na 200 °C asi 10 minut, poté je vyndáme, přelejeme zbylou marinádou a pečeme dalších 10 minut. Špízy ozdobíme nasekanou petrželkou.
Zdroj: Regionální potravina
Napsat komentář